Vejce zapečená se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3136 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 284,8mg |
Draslík | 186,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapečená se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vymastíme si zapékací plochou mísu tuhým máslem. |
2 | Po jejich okrajích si ve dvou řadách naskládáme rohlíky nakrájené na tenké plátky a pokapeme je zbylým rozehřátým máslem. |
3 | Do středu mísy rozložíme na 4 porce šunku a dáme do rozehřáté trouby. |
4 | Jakmile je šunka horká, rozklepneme na každou porci vejce, osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem a dáme opět zápéct na cca 10 min. |
5 | Jsou-li vejce zapečená, vyjmeme je z trouby a posypeme nasekanou petrželovou natí a ozdobíme na plátky rozkrájenými rajčaty. |
Poznámka
Místo parmezánu můžeme posypat vejce čedarem.