Pizza con gambero - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza con gambero
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31361 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
300 g | Ananas |
15 g | Bazalka |
120 g | Cibule |
400 g | Garnát obecný |
15 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
300 g | Pórek |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Taleggio |
500 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 231,0mg |
Draslík | 755,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 295,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Bazalka, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Šunka dušená, Sýr Taleggio, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza con gambero postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kroužky. Kousky ananasu necháme okapat. Nakrájíme šunku na kostky. |
2 | Předehřejeme troubu na 200 °C. Bylinky opereme, osušíme a posekáme. Sýr nakrájíme na plátky. |
3 | Položíme těsto na vymazaný pečicí plech a potřeme je rajčaty. Jednu polovinu pizzy obložíme pórkem, vařenými garnáty a kroužky cibule. |
4 | Druhou polovinu těsta obložíme kousky ananasu a šunkou. Všechno ochutíme solí a pepřem. |
5 | Posypeme bylinkami a ozdobíme sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 200 °C. |