Sicilské penne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilské penne
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31363 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
250 g | Jehněčí maso mleté |
100 g | Lilek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
15 ml | Olej olivový |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 87,2mg |
Draslík | 375,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Lilek, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilské penne postup přípravy receptu:
1 | Penne uvaříme podle návodu al dente. |
2 | Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme česnek a prolisujeme. Lilek |
3 | nakrájíme na kostky. |
4 | Mleté jehněčí vydatně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ve woku rozpustíme máslo a zlehka v něm maso opečeme. |
5 | Přidáme cibuli, česnek a kostky lilku. Všechno dochutíme solí a pepřem, necháme asi 7 minut táhnout. |
6 | Opereme, dosucha otřepeme a nasekáme bazalku. Rozmícháme sýr a bazalku se smetanou, přidáme ji ke směsi mletého jehněčího a zeleniny. |
7 | Slijeme penne a trochu pokapeme olejem, aby se nelepily. Potom je upravíme na talíře a podáváme. |