Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 31363
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Bazalka
2 stroužek Česnek
250 g Cibule
250 g Jehněčí maso mleté
100 g Lilek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
15 ml Olej olivový
5 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
80 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny penne

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 764kJ
28% Sacharidy 100 g
55% Tuky 41 g
67% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Sicilské penne postup přípravy receptu:

1

Penne uvaříme podle návodu al dente.

2

Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme česnek a prolisujeme. Lilek

3

nakrájíme na kostky.

4

Mleté jehněčí vydatně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ve woku rozpustíme máslo a zlehka v něm maso opečeme.

5

Přidáme cibuli, česnek a kostky lilku. Všechno dochutíme solí a pepřem, necháme asi 7 minut táhnout.

6

Opereme, dosucha otřepeme a nasekáme bazalku. Rozmícháme sýr a bazalku se smetanou, přidáme ji ke směsi mletého jehněčího a zeleniny.

7

Slijeme penne a trochu pokapeme olejem, aby se nelepily. Potom je upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept