Recept

Conchiglie s mořskými plody

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31367
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
8 ks Hřebenatka
15 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
15 ml Ocet vinný
75 ml Olej olivový
1 ks Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
90 g Roketa
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny Conchiglie
120 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 315kJ
16% Sacharidy 59 g
32% Tuky 24 g
70% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Conchiglie s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Každou hřebenatku nakrájíme na 3 kousky. Osolíme a opepříme.

2

Na zálivku smícháme 60 ml oleje spolu s octem, přidáme nakládanou papriku rozkrájenou na malé kousky a chilli papričky zbavené zrníček a též pokrájené na kousky. Do misky přimícháme ještě prolisovaný česnek a med na dochucení. Vše důkladně promícháme.

3

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

4

Mezitím v pánvi zahřejeme zbytek oleje s máslem. Když máslo začne pěnit, nasypeme polovinu hřebenatek, za stálého míchání smažíme 2 minuty na prudkém plameni. Poté vyjmeme hřebenatky a necháme je okapat. Stejně osmahneme i zbytek hřebenatek.

5

K tekutině, která zbyla po smažení, přilijeme víno a za stálého míchání vaříme na prudkém plameni, až se omáčka vyvaří na pouhých pár lžic. Odstavíme z plotny.

6

Na uvařené těstoviny přidáme lístky rokety, hřebenatky, přelijeme omáčkou a zálivkou. Vše promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept