Pizza s modrým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s modrým sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31368 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
10 g | Bazalka |
15 ml | Olej olivový |
30 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
300 g | Sýr Gorgonzola |
400 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 439,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 796,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Paprika červená, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Gorgonzola, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s modrým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme rajčata, vyřízneme okolí stopky a nakrájíme plody na kolečka. Papriku nakrájíme na kostičky. bazalku natrháme na kousky. Předehřejeme troubu na 200 °C. Osolíme a opepříme rajčata s bazalkou. |
2 | Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Těsto vyválíme do velikosti pečicího plechu. Vymažeme pečicí plech a položíme na něj těsto. |
3 | Rozetřeme rajský protlak rovnoměrně na povrch těsta. Položíme na něj pizzová rajčata. Na ně rozdělíme bazalku, plátky čerstvých rajčat a kostičky papriky. Pizzu dáme do trouby a pečeme asi 30 minut. Zhruba 10 minut před uplynutím doby pečení rozdělíme na pizzu sýr. |