Recept

Špagety s ančovičkami a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31369
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

50 g Ančovička - filety
1 špetka Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Kapary
1 ks Lilek
45 ml Olej olivový
12 ks Olivy černé
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
8 ks Rajčata
1 špetka Rozmarýn sušený
300 g Špagety
1 špetka Sůl
120 ml Víno bílé
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 982kJ
28% Sacharidy 99 g
73% Tuky 55 g
192% Sodík 4 g
34% Bílkoviny 19 g

Špagety s ančovičkami a olivami postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme papriku a rajčata, zbavené zrníček a nakrájené na kousky. Pak přidáme lilek, cibuli. Vše je najemno pokrájené. Nakonec do pánve vložíme pokrájené stroužky česneku. Za stálého míchání smažíme při mírné teplotě 15 minut, až je zelenina měkká. Přilijeme víno a vodu, k tomu vložíme špetku bazalky, petrželové natě a rozmarýn. Dle chuti opepříme a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 10 minut, občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

2

K zelenině přidáme nakrájené ančovičky, olivy bez pecky a kapary. Několik minut ohříváme, popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Na uvařené těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept