Špagety s ančovičkami a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s ančovičkami a olivami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31369 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Ančovička - filety |
1 špetka | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Lilek |
45 ml | Olej olivový |
12 ks | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
300 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
120 ml | Víno bílé |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 712,6mg |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bazalka, Česnek, Cibule, Lilek, Paprika červená, Rajčata, Rozmarýn sušený, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s ančovičkami a olivami postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme papriku a rajčata, zbavené zrníček a nakrájené na kousky. Pak přidáme lilek, cibuli. Vše je najemno pokrájené. Nakonec do pánve vložíme pokrájené stroužky česneku. Za stálého míchání smažíme při mírné teplotě 15 minut, až je zelenina měkká. Přilijeme víno a vodu, k tomu vložíme špetku bazalky, petrželové natě a rozmarýn. Dle chuti opepříme a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 10 minut, občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. |
2 | K zelenině přidáme nakrájené ančovičky, olivy bez pecky a kapary. Několik minut ohříváme, popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Na uvařené těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme. |