Briošky jako příloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Briošky jako příloha
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31370 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Mák - semena |
200 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl hrubozrnná |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 212,7mg |
Draslík | 150,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 235,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Mák - semena, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Briošky jako příloha postup přípravy receptu:
1 | Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, necháme na teple vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme, žloutky rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. |
2 | Do mísy prosejeme mouku hladkou i hrubou, při okraji vsypeme sůl, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutky, tuk, vykynutý kvásek, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto vykynout zhruba hodinu. |
3 | Poté na vále vytvoříme váleček, z něj odkrajujeme kousky a tvarujeme bochánky. Ty klademe na vymazaný plech, necháme ještě dvacet minut kynout, poté je potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme hrubou solí a mákem. Pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, dokud briošky nezezlátnou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.