Špagety s tuňákem, ančovičkami, olivami a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s tuňákem, ančovičkami, olivami a mozzarellou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31373 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
125 g | Mozzarella |
30 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
300 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 19,6mg |
Draslík | 468,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s tuňákem, ančovičkami, olivami a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu na obalu připravíme těstoviny. Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme olej. Vložíme zralá rozkrájená rajčata a cukr, dle chuti opepříme. Promícháme a smažíme 7 minut, až rajčata změknou a začínají pouštět šťávu. Ančovičky nakrájíme na menší kousky a postupně přidáváme k rajčatům. |
2 | Vlijeme víno, tuňáka a olivy bez pecky, podélně rozříznuté. Opatrně zamícháme, aby se všechny přísady spojily s omáčkou. Přidáme mozzarellu a bez dalšího míchání 5 minut ohříváme. Dle potřeby dosolíme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |