Křupavé brambory s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé brambory s jogurtem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31374 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory |
1,5 dl | Jogurt bílý smetanový |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
0,6 dl | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 480,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý smetanový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křupavé brambory s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté moučné brambory se slupkou dáme do předem vyhřáté trouby péct. Brambory na několika místech propícháme jehlou a poklademe na pečící mřížku. Pečeme přibližně 1 hodinu dozlatova při 220 °C do doby, než budou měkké. |
2 | Každý brambor rozřízneme na polovinu a vyjmeme lžičkou skoro všechnu dužinu tak, aby nám zůstala neporušená slupka. |
3 | Olivový olej smícháme se solí a pepřem, a bramborové mističky potřeme tímto olejem z každé strany. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme dokřupava. |
4 | Mezitím si omyjeme drobně pokrájenou pažitku a kopr. |
5 | Do misky dáme bílý smetanový jogurt, smícháme ho s pažitkou a koprem. Pokud chceme, přidáme i mořskou sůl podle chuti. |
6 | Upečené bramborové mističky naplníme jogurtovou směsí a podáváme je horké. |