Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31377

Ingredience

120 g Cibule
150 g Houby čerstvé
800 g Hovězí svíčková
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
100 g Rýže dušená
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 512kJ
5% Sacharidy 17 g
33% Tuky 25 g
48% Sodík 963 mg
103% Bílkoviny 58 g

Sardinská svíčková postup přípravy receptu:

1

Maso opereme, osušíme a nařežeme z něj 8 plátků. Mírně rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem.

2

Předehřejeme troubu na 250 °C.

3

Cibuli oloupeme a nasekáme. Uvedeme zeleninový vývar do varu, uvaříme v něm rýži podle návodu na obalu. Rozehřejeme máslo na pánvi, opečeme v něm maso z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat.

4

Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a položíme do ní maso. Hřiby opereme prudkým proudem studené vody, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Vypečený tuk zahřejeme, zlehka v něm podusíme plátky hub s cibulí. Nastrouháme sýr. Slijeme rýži, rozkvedláme vejce, vmícháme je do rýže. Houby, cibuli a rýži položíme na plátky masa a posypeme sýrem.

5

Plátky zapečeme asi 10 minut v troubě na prostředním roštu.

6

Upravíme maso na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept