Jednoduchý recept

Lilky a sedm druhů koření

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31379

Ingredience

450 g Lilek
800 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Sedm druhů koření
50 g Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 400kJ
5% Sacharidy 17 g
78% Tuky 58 g
29% Sodík 574 mg
5% Bílkoviny 3 g

Lilky a sedm druhů koření postup přípravy receptu:

1

Na tenká kolečka nakrájíme lilky. Dáme je do síta, osolíme a necháme 30 minut odpočinout, aby z nich vyšla voda. Poté důkladně propláchneme a usušíme.

2

Do misky dáme bílek, který vyšleháme do pěny. Na velkém talíři promícháme sedm druhů koření, sůl a škrobovou moučku.

3

Rozehřejeme v předehřáté pánvi olej. Každé kolečko namočíme do bílku a pak do směsi koření, aby jí bylo rovnoměrně pokryté.

4

Postupně smažíme kolečka za občasného obrácení cca 5 minut, dokud nejsou nazlátlá a křupavá.

5

Poté necháme okapat a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept