Žemlovka s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka s jablky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31382 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
10 ml | Citronová šťáva |
20 g | Cukr moučkový |
800 g | Jablka |
60 g | Marmeláda meruňková |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 17,2mg |
Draslík | 178,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlovka s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, bílý chléb nakrájíme na krajíčky. |
2 | Jablka pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme cukr, lžíci másla, přilijeme citronovou šťávu a 10 minut povaříme. Jablka rozmačkáme šťouchadlem a přimícháme meruňkovou marmeládu. |
3 | Formu na pečení vymažeme máslem, zevnitř obložíme krajíčky chleba a naplníme jablečnou směsí. Zakryjeme zbylými plátky chleba, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35 minut při střední teplotě. |
4 | Upečenou žemlovku naporcujeme a ozdobíme šlehačkou. |