Recept

Telecí řízek po veronsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 31385

Ingredience

200 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Strouhanka
5 polévková lžíce Sýr Parmezán
5 g Sůl
800 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 888kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 20 g
48% Sodík 961 mg
95% Bílkoviny 53 g

Telecí řízek po veronsku postup přípravy receptu:

1

Houby nakrájíme na plátky.

2

Rozkvedláme vejce na talíři. Smícháme strouhanku s parmezánem. Maso nejdříve obalíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme.

3

Ve vejci a pak ve směsi strouhanky se sýrem maso obalíme.

4

Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi, maso v něm lehce opečeme z obou stran. Pak k němu přidáme nasekanou šalotku a houby. Asi 5 minut restujeme.

5

Maso s houbami a šalotkou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept