Telecí řízek po veronsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek po veronsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31385 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Šalotka |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
5 g | Sůl |
5 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
800 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 239,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízek po veronsku postup přípravy receptu:
1 | Houby nakrájíme na plátky. |
2 | Rozkvedláme vejce na talíři. Smícháme strouhanku s parmezánem. Maso nejdříve obalíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme. |
3 | Ve vejci a pak ve směsi strouhanky se sýrem maso obalíme. |
4 | Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi, maso v něm lehce opečeme z obou stran. Pak k němu přidáme nasekanou šalotku a houby. Asi 5 minut restujeme. |
5 | Maso s houbami a šalotkou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže. |