Datlové mufiny s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlové mufiny s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31389 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
90 g | Cukr třtinový |
0,5 šálek | Datle |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Margarín |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 šálek | Mouka žitná celozrnná |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 61,4mg |
Draslík | 498,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Datle, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mouka pšeničná hladká, Mouka žitná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datlové mufiny s jablky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme formy na mufiny a to tak, že každý mufin vymažeme tukem. Formy odložíme stranou. |
2 | Troubu předehřejeme na 190 °C. Ve větší míse smícháme mouky, skořici, prášek do pečiva, cukr, nadrobno nakrájená jablka i se šťávou, kterou pustila, vejce a na závěr vmícháme nasekané datle. Vzniklé těsto vkládáme do připravené formy na mufiny. Pečeme přibližně 25 minut. |
3 | Hotové mufiny vyndáme z trouby a vyklepeme z forem. Servírovat můžeme teplé. |