Milánské závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské závitky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31390 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
450 g | Krůtí prsa |
4 cl | Likér mandlový - Amaretto |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
250 g | Špenát listový mražený |
5 g | Sůl |
80 g | Šunka parmská |
80 g | Sýr Provolone |
600 ml | Vývar drůbeží |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 130,2mg |
Draslík | 491,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Krůtí prsa, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Provolone, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špenát listový mražený, Šunka parmská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánské závitky postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibuli nakrájíme. |
2 | Rozehřejeme olej a lehce v něm podusíme cibuli s česnekem. Přidáme špenát, ochutíme solí, pepřem a muškátem. |
3 | Prsa nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a na každý položíme plátek šunky a plátek sýra. Rozdělíme na ně špenát. Opereme a osušíme bazalku, nakrájíme na proužky a dáme špenát. Řízky srolujeme a zajistíme párátky. |
4 | Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi a rolky v něm opékáme 8 minut ze všech stran. Potom podlijeme vývarem a amarettem a necháme dalších 10 minut táhnout. Podáváme s rajským protlakem a zakysanou smetanou. |