Recept

Telecí plátek s citronem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 31394
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Česnekové máslo
2 ks Citrony
10 g Estragon
4 polévková lžíce Máslo bylinkové
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Nové koření mleté
5 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
450 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 25 g
31% Sodík 623 mg
46% Bílkoviny 26 g

Telecí plátek s citronem postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí, pepřem, novým kořením a paprikou. Maso nakrájíme na řízky a obalíme v ochucené mouce.

2

Rozehřejeme česnekové máslo na pánvi a opékáme na ní řízky asi 3 minuty. Předehřejeme troubu na 160 °C. Potom řízky naskládáme na velký, máslem vymazaný pekáček.

3

Citrony nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na plátky masa.

4

Estragon natrháme a položíme jej na plátky citronu. Potřeme vše bylinkovým máslem.

5

Pečeme v troubě asi 6 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept