Jehněčí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
600 g | Cibule |
3 g | Hřebíček |
1 kg | Jehněčí maso |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 230,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hřebíček, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. |
2 | Rozehřejeme přepuštěné máslo, na kostky nakrájené maso s cibulí a česnekem v něm mírně podusíme. Osolíme a opepříme. |
3 | Rajčata podélně pokrájíme. Očistíme, opereme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky. |
4 | Opereme, osušíme a jemně nasekáme bylinky, přidáme je s rajčaty a řapíkatým celerem k masu. |
5 | Asi po 8 minutách podlijeme maso vývarem a červeným vínem, přidáme bylinky a zeleninu. Přibližně 15 minut necháme táhnout. |
6 | Dochutíme solí, pepřem a hřebíčkem. Upravíme na talířích a podáváme |
7 | s rýží. |