Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31399

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Filé rybí
60 g Gouda
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 l Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Omáčka Tahini
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
600 g Špenát listový mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 528kJ
5% Sacharidy 17 g
50% Tuky 37 g
3% Sodík 66 mg
173% Bílkoviny 97 g

Rybí filé na špenátu postup přípravy receptu:

1

Cibulky očistíme, opláchneme, světlé části nasekáme najemno. Česnek rovněž nasekáme. Obojí společně orestujeme na 2 lžících přepuštěného másla. Přidáme špenát, zalijeme šálkem vody, přivedeme k varu. Ochutíme římským kmínem, koriandrem, muškátovým květem, solí a pepřem, zakryté cca 15 minut podusíme.

2

Filety omyjeme, osušíme na papírové utěrce, nakrájíme na cca 5 cm velké kousky. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

3

Na bešamel zahřejeme zbytek másla a necháme na něm zpěnit mouku. Přilijeme mléko, za stálého míchání na mírném ohni povaříme cca 5 minut. Vmícháme tahinu, nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit.

4

Troubu předehřejeme na 225 °C, pekáček vymastíme. Špenát necháme okapat na cedníku, polovinu množství ryby naskládáme do pekáčku, pokryjeme špenátem a na něj rozložíme zbytek rybích kousků. Přelijeme připraveným bešamelem a na střední liště trouby pečeme cca 20 minut.

5

Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept