Rybí filé na špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na špenátu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31399 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé rybí |
60 g | Gouda |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
3 polévková lžíce | Omáčka Tahini |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Špenát listový mražený |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 48,5mg |
Draslík | 106,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 810,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kmín římský, Koriandr mletý, Muškátový květ, Omáčka Tahini, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Gouda, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Špenát listový mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé na špenátu postup přípravy receptu:
1 | Cibulky očistíme, opláchneme, světlé části nasekáme najemno. Česnek rovněž nasekáme. Obojí společně orestujeme na 2 lžících přepuštěného másla. Přidáme špenát, zalijeme šálkem vody, přivedeme k varu. Ochutíme římským kmínem, koriandrem, muškátovým květem, solí a pepřem, zakryté cca 15 minut podusíme. |
2 | Filety omyjeme, osušíme na papírové utěrce, nakrájíme na cca 5 cm velké kousky. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
3 | Na bešamel zahřejeme zbytek másla a necháme na něm zpěnit mouku. Přilijeme mléko, za stálého míchání na mírném ohni povaříme cca 5 minut. Vmícháme tahinu, nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit. |
4 | Troubu předehřejeme na 225 °C, pekáček vymastíme. Špenát necháme okapat na cedníku, polovinu množství ryby naskládáme do pekáčku, pokryjeme špenátem a na něj rozložíme zbytek rybích kousků. Přelijeme připraveným bešamelem a na střední liště trouby pečeme cca 20 minut. |
5 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky. |