Jednoduchý recept

Karlovarská telecí kýta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 314
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
110 g Rajčata
30 g Sůl
75 g Šunka dušená
750 g Telecí kýta
100 g Tuk
80 g Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 155kJ
0% Sacharidy 1 g
29% Tuky 22 g
62% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Karlovarská telecí kýta postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.

2

Šunku a rajčata nakrájíme na kousky a podusíme je na polovině tuku, osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci. Po prochladnutí touto směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme jehlou nebo sešijeme režnou nití.

3

Maso osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme druhou polovinu tuku, máslo a podlijeme teplou vodou. Za stálého obracení, přelévání šťávou a podlévání teplou vodou maso doměkka a dozlatova opečeme.

4

Hotové maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zalijeme teplou vodou, rozmícháme, provaříme a dosolíme.

5

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník.

6

Při podávání maso krájíme na plátky a podléváme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept