Brusinková smetanová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinková smetanová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3140 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
400 g | Kompot brusinkový |
20 ml | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
46% Kalorie 910 kcal
Kilojoule 3 806kJ
44% Sacharidy 159 g
29% Tuky 21 g
4% Sodík 79 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 140,6mg |
Vláknina | 159,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rum, Skořice mletá, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinková smetanová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Brusinkový kompot rozmícháme se zakysanou smetanou a rumem. Přidáme špetku mleté skořice a poté rozmixujeme. |
2 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména k síhovi a pečenému okouníkovi mořskému. |