Jednoduchý recept

Pepřové krevety se solí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 31401

Ingredience

1 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
450 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 kávová lžička Pepř sečuánský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor celý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 440kJ
2% Sacharidy 8 g
4% Tuky 3 g
24% Sodík 475 mg
47% Bílkoviny 27 g

Pepřové krevety se solí postup přípravy receptu:

1

V hmoždíři rozetřeme černý a sečuánský pepř a sůl. Přidáme cukr a schováme na později.

2

Tygří krevety opláchneme pod studenou vodou a utřeme je do sucha.

3

Ve velké předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety, zázvor, nasekanou chilli papričku, česnek a 5 minut smažíme, dokud nejsou krevety propečené. Přidáme do pánve směs z hmoždíře a smažíme minutu za neustálého míchání.

4

Krevetami naplníme teplé servírovací misky a ozdobíme každou jarní cibulkou.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept