Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 31402
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

150 g Anglická slanina
0,5 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
6 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
11% Sacharidy 38 g
26% Tuky 19 g
25% Sodík 509 mg
23% Bílkoviny 13 g

Slaninové vdolečky postup přípravy receptu:

1

Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme na teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi vyškvaříme, necháme zchladnout.

2

Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, vyškvařenou slaninu, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou, pod utěrkou necháme těsto kynout zhruba půl hodiny.

3

Poté na pomoučeném válu vyválíme placku o tloušťce zhruba centimetr, vykrajujeme kolečka, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud vdolečky nezezlátnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept