Jednoduchý recept

Obalené smažené plody moře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31403

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Citrony
200 g Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Majonéza
50 g Mouka pšeničná hladká
400 ml Olej rostlinný
200 g Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sleď čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,082 kcal
Kilojoule 4 527kJ
4% Sacharidy 16 g
143% Tuky 107 g
9% Sodík 179 mg
45% Bílkoviny 25 g

Obalené smažené plody moře postup přípravy receptu:

1

Pod studenou tekoucí vodou opláchneme krevety, olihně a sledě. Olihně nakrájíme na prstýnky, chapadla necháme vcelku.

2

Rozehřejeme v pánvi olej. Do misky dáme mouku, bazalku, sůl a pepř, promícháme. V této směsi obalíme krevety, olihně a sledě, aby byly stejnoměrně pokryté. Nadbytečnou mouku setřeseme.

3

Všechny plody moře smažíme 3 minuty, dokud nejsou křupavé a zlaté. Vyndáme a necháme okapat.

4

Osmažené plody dáme na talíře a podáváme např. s česnekovou majonézou, ozdobíme čtvrtkami koleček citronu.

Poznámka

Oliheň předvařená. Citron nakrájíme na ozdobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept