Divočák na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divočák na houbách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
250 g | Houby nakládané |
125 ml | Hovězí vývar základní |
10 g | Jalovec |
800 g | Kančí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Nové koření celé |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Petržel - nať |
4 cl | Slivovice |
5 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 427,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Houby nakládané, Hovězí vývar základní, Kančí maso, Nové koření celé, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Slivovice, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divočák na houbách postup přípravy receptu:
1 | Jalovec a nové koření v hmoždíři podrtíme. Petržel jemně nasekáme. Promícháme s olejem a kořením. Česnek oloupeme, prolisujeme a rovněž zamícháme do směsi. Osolíme. |
2 | Maso opereme, osušíme a potřeme okořeněným olejem. Pokapeme slivovicí. |
3 | Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a plátky masa v něm opékáme přibližně 8 minut, přitom stále potíráme marinádou. |
4 | Podlijeme vínem a vývarem a dalších 10 minut necháme táhnout. |
5 | Houby necháme okapat a přidáme k masu. Vyjmeme maso, do výpeku zamícháme smetanu. |
6 | Upravíme na talíře a podáváme se širokými nudlemi. |