Slaninové vdolečky se semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninové vdolečky se semínky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31405 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 145,6mg |
Draslík | 217,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Droždí, Slunečnice - semena, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slaninové vdolečky se semínky postup přípravy receptu:
1 | Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme v teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi vyškvaříme, necháme zchladnout. |
2 | Do mísy prosijeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, vyškvařenou slaninu, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto kynout zhruba půl hodiny. |
3 | Poté na válu vyválíme silný váleček, oddělujeme kousky asi 30 g, zakulatíme do tvaru briošky, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí, slunečnicovými nebo tykvovými semínky, mírně je do těsta vtiskneme a vdolečky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nezezlátnou. |