Jednoduchý recept

Pečené parmice na čerstvých bylinkách

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31408

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Olej olivový
800 g Parmice
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 hrst Rukola
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 311kJ
2% Sacharidy 6 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 195 mg
71% Bílkoviny 40 g

Pečené parmice na čerstvých bylinkách postup přípravy receptu:

1

Parmice zevnitř i zvenku omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Rajčata a citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Rukolu a petrželku omyjeme, lístky petrželky otrháme. Velkou zapékací mísu vymastíme olejem a naskládáme do ní ryby. Rozdělíme na ně petrželku, bobkové listy, rajčata a citron. Osolíme, opepříme, pokapeme zbytkem oleje a zakryjeme alobalem.

2

Pečeme na střední liště trouby cca 40 min. Na posledních 5 min. odstraníme alobal. Rucolu natrháme, rozložíme na talíře, na ni rozdělíme ryby a ihned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít chlebové placky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept