Pečené parmice na čerstvých bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené parmice na čerstvých bylinkách
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
800 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 hrst | Rukola |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 968,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Parmice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené parmice na čerstvých bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Parmice zevnitř i zvenku omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Rajčata a citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Rukolu a petrželku omyjeme, lístky petrželky otrháme. Velkou zapékací mísu vymastíme olejem a naskládáme do ní ryby. Rozdělíme na ně petrželku, bobkové listy, rajčata a citron. Osolíme, opepříme, pokapeme zbytkem oleje a zakryjeme alobalem. |
2 | Pečeme na střední liště trouby cca 40 min. Na posledních 5 min. odstraníme alobal. Rucolu natrháme, rozložíme na talíře, na ni rozdělíme ryby a ihned podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít chlebové placky.