Recept

Mozeček zapečený na lasturách I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3141
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Telecí mozek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 839kJ
1% Sacharidy 5 g
19% Tuky 15 g
18% Sodík 370 mg
24% Bílkoviny 14 g

Mozeček zapečený na lasturách I postup přípravy receptu:

1

Mozek odblaníme, očistíme a nakrájíme na kousky.

2

Na větší části másla zpěníme rozkrájenou cibuli a poté přidáme nakrájený mozeček. Vše osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať a podusíme. Jakmile je vše měkké, odstavíme z ohně.

3

Připravíme si 4 lastury. Pokud nemáme, použijeme jednoporcové zapékací misky, které vymastíme máslem a posypeme strouhanou houskou anebo strouhankou. Poté do misek rozdělíme podušený mozeček.

4

Na mozek v miskách rozlijeme rozšlehaná osolená vejce smíchaná s nasekanou petrželovou natí. Vše posypeme strouhanou houskou (strouhankou), zakapeme rozehřátým máslem a dáme zapéct do trouby cca 15 min.

5

Hotový zapečený mozeček podáváme s dílky citrónu a topinkami z bílého chleba.

Poznámka

Pokud nemáme mozek telecí, dáme místo něj 2 mozky vepřové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept