Pagáče se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pagáče se škvarky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31410 |
Ingredience
25 g | Droždí |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1,5 polévková lžíce | Sůl hrubozrnná |
1 kávová lžička | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 216,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pagáče se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme na teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Sádlo necháme změknout, škvarky umeleme. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, mleté škvarky, sádlo, vše smícháme a vypracujeme hladké tužší těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme kynout zhruba půl hodiny. |
3 | Poté na pomoučeném vále vyválíme silnější placku, poskládáme do tvaru obálky a necháme pod utěrkou kynout asi čtvrt hodiny. Těsto opět rozválíme, poskládáme na obrácené straně a opět necháme kynout, což opakujeme ještě jednou. Poté těsto rozválíme na silnější placku, vykrajujeme větší kolečka, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Následně je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud pagáčky nezezlátnou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.