Kachna se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna se špagetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31413 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
150 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Kachní prsa |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Smetana zakysaná 15% |
350 g | Špagety |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 328,8mg |
Vláknina | 742,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana zakysaná 15%, Špagety, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme a prsíčka v něm z obou stran osmažíme. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj prsíčka kůží nahoru. |
2 | Špagety uvaříme podle návodu. Bazalku natrháme a nasypeme na maso. |
3 | Smícháme vývar, rajčatový protlak, zakysanou smetanou a marsalu. Směsí podlijeme pečeni a všechno asi 15 minut dopečeme v troubě. Slijeme špagety a rozdělíme je na talíře. Maso nakrájíme na plátky a položíme přes špagety. |