Plněná perlička - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná perlička
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
1200 g | Perlička prsa |
100 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
40 g | Šunka uzená |
80 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
40 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 151,8mg |
Draslík | 887,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička prsa, Šunka uzená, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná perlička postup přípravy receptu:
1 | Do prsíček uděláme kapsu, důkladně je osolíme a opepříme. |
2 | Kapsu naplníme šunkou a sýrem. Oregano opereme, osušíme, lístky otrháme a vložíme do masových kapes. Všechno sepneme párátky. |
3 | Poprášíme moukou. Vejce našleháme a maso v něm pečlivě obalíme. Potom obalíme ještě ve strouhance. Rozpustíme máslo a maso v něm z obou stran asi 8 minut orestujeme. Pak je vyjmeme a odstavíme do tepla. |
4 | Výpek povaříme s drůbežím vývarem a bílým vínem. Žampiony necháme okapat a přidáme do výpeku. Společně ochutíme solí a pepřem. |
5 | Přimícháme do směsi ricottu, maso se šťávou upravíme na talíře. Podáváme s míchaným salátem. |