Kuličky z divočiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z divočiny
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31419 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 g | Hřebíček |
10 g | Jalovec |
7 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Nové koření celé |
250 ml | Omáčka k masu bylinková |
3 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kg | Srnčí maso |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 271,7mg |
Draslík | 994,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jalovec, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka k masu bylinková, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky z divočiny postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Maso, cibuli a česnek pomeleme mlýnkem na maso. |
2 | Smícháme dohromady vajíčka, rozmarýn a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením, paprikou, mletým hřebíčkem a jalovcem. Zapracujeme také mouku. Z hmoty tvarujeme kuličky. |
3 | Rozehřejeme přepuštěné máslo a kuličky v něm ze všech stran asi 10 minut smažíme. |
4 | Divoké bylinky opereme, osušíme, jemně posekáme, promícháme s bylinkovým máslem a bylinkovou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Kuličky podáváme s bylinkovou omáčkou. |