Kuřecí perkelt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí perkelt
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 3142 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 335,8mg |
Draslík | 992,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí perkelt postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší kousky. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozkvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Potom přimícháme mletou červenou papriku, vložíme připravené maso a prudce osmahneme ze všech stran. Potom osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme drůbežím vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. |
3 | Když je maso měkké, přimícháme rajčatový protlak a worcestrovou omáčku. |