Třešňové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31423 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hrubá |
500 g | Třešně |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 131,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 699,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňové řezy postup přípravy receptu:
1 | Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru mícháme do pěny. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, spolu s moukou smíchanou s práškem do pečiva přidáme k máslové směsi. |
3 | Těsto zlehka promícháme a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto vsypeme omyté a osušené třešně. |
4 | Moučník pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova asi 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme. |