Jednoduchý recept

Křehké bramborové sušenky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31426

Ingredience

400 g Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
100 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 519kJ
3% Sacharidy 10 g
10% Tuky 8 g
15% Sodík 309 mg
7% Bílkoviny 4 g

Křehké bramborové sušenky postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory (bez slupky) dobře rozmačkáme, abychom neměli hrudky.

2

Slaninu pokrájenou na kostičky vypražíme, tuk slijeme. Potřebujeme 3 lžíce tuku.

3

Rozmačkané brambory dáme na pomoučený vál a zapracujeme do nich mouku, tuk ze slaniny a sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které vyválíme na sílu 1 cm a nakrájíme na trojúhelníky a čtverce (variací může být více).

4

Vykrojené tvary poskládáme na plech, který jsme slabě vymazali olejem. Pak těsto potřeme vodou, posypeme kmínem a propícháme vidličkou. Dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 220 °C přibližně 3-5 minut.

5

Upečené pečivo podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept