Treska v oříškové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v oříškové omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31429 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filety z tresky tmavé |
300 g | Hlíva ústřičná |
50 g | Mascarpone |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Ořechy lískové pražené |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
40 g | Šalotka |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 417,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Ořechy lískové pražené, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Mascarpone, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v oříškové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, opereme, nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a šalotku s pórkem orestujeme. Přidáme ryby, ochutíme solí a pepřem. |
2 | Ryby podlijeme vínem. Přidáme bobkový list a přibližně 15 minut necháme táhnout. |
3 | Houby nakrájíme na proužky. Máslo rozehřejeme na pánvičce, na něm orestujeme houby, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhané oříšky. Necháme táhnout přibližně 3 minuty. |
4 | Přidáme sherry a mascarpone, promícháme. Vyjmeme rybu a necháme okapat. Upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |