Recept

Treska v oříškové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 31429
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Filety z tresky tmavé
300 g Hlíva ústřičná
50 g Mascarpone
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
125 g Ořechy lískové pražené
5 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
40 g Šalotka
2 polévková lžíce Sherry brandy
5 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 874kJ
6% Sacharidy 22 g
54% Tuky 40 g
25% Sodík 499 mg
87% Bílkoviny 49 g

Treska v oříškové omáčce postup přípravy receptu:

1

Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, opereme, nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a šalotku s pórkem orestujeme. Přidáme ryby, ochutíme solí a pepřem.

2

Ryby podlijeme vínem. Přidáme bobkový list a přibližně 15 minut necháme táhnout.

3

Houby nakrájíme na proužky. Máslo rozehřejeme na pánvičce, na něm orestujeme houby, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhané oříšky. Necháme táhnout přibližně 3 minuty.

4

Přidáme sherry a mascarpone, promícháme. Vyjmeme rybu a necháme okapat. Upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept