Jemné máslové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné máslové placky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31433 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
10 g | Droždí |
120 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 97,9mg |
Draslík | 67,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné máslové placky postup přípravy receptu:
1 | V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutek, špetku soli a ve smetané rozmíchané droždí. Vše promícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a vykrajujeme z něj kulaté placky. |
3 | Placky urovnáme na plech vysypaný hrubou moukou, na povrchu je potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |