Saté hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Saté hovězí
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
750 g | Hovězí maso zadní |
3 dl | Kokosové mléko |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 polévková lžíce | Máslo arašídové |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 139,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Kokosové mléko, Koriandr mletý, Máslo arašídové, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Saté hovězí postup přípravy receptu:
1 | Z hovězího masa odstraníme tučné maso a pokrájíme na pruhy 7 cm dlouhé. |
2 | Přísady na marinádu - nasekanou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, práškové chilli, koriandr, cukr, citronovou šťávu a rostlinný olej smícháme v misce, řádně promícháme. Do marinády namočíme pruhy hovězího masa a obrátíme, aby je marináda všude pokryla. Přikryjeme mísu, necháme marinovat 2 hodiny. |
3 | Maso vyndáme z marinády a napíchneme na předem namočené dřevěné opékací jehly. Hovězí saté grilujeme 10 minut, aby bylo dostatečně propečené, občas obrátíme a potřeme marinádou. |
4 | Připravíme omáčku. Smícháme v pánvičce arašídové máslo s kokosovým mlékem, citronovou šťávou a rybí omáčkou. Omáčku přivedeme k varu a povaříme ji 3 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Omáčku dáme do servírovací mísy a podáváme k saté. |