Jednoduchý recept

Saté hovězí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 135 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 31434
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr třtinový
750 g Hovězí maso zadní
3 dl Kokosové mléko
1 kávová lžička Koriandr mletý
4 polévková lžíce Máslo arašídové
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 515kJ
3% Sacharidy 11 g
30% Tuky 22 g
13% Sodík 255 mg
55% Bílkoviny 31 g

Saté hovězí postup přípravy receptu:

1

Z hovězího masa odstraníme tučné maso a pokrájíme na pruhy 7 cm dlouhé.

2

Přísady na marinádu - nasekanou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, práškové chilli, koriandr, cukr, citronovou šťávu a rostlinný olej smícháme v misce, řádně promícháme. Do marinády namočíme pruhy hovězího masa a obrátíme, aby je marináda všude pokryla. Přikryjeme mísu, necháme marinovat 2 hodiny.

3

Maso vyndáme z marinády a napíchneme na předem namočené dřevěné opékací jehly. Hovězí saté grilujeme 10 minut, aby bylo dostatečně propečené, občas obrátíme a potřeme marinádou.

4

Připravíme omáčku. Smícháme v pánvičce arašídové máslo s kokosovým mlékem, citronovou šťávou a rybí omáčkou. Omáčku přivedeme k varu a povaříme ji 3 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme.

5

Omáčku dáme do servírovací mísy a podáváme k saté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept