Mořský jazyk s kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk s kaštany
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé z mořského jazyka |
500 g | Kaštany jedlé |
300 g | Mascarpone |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Šalvěj čerstvá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 200,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Filé z mořského jazyka, Kaštany jedlé, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Šalvěj čerstvá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk s kaštany postup přípravy receptu:
1 | Filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Potom zhruba 2 hodiny marinujeme ve 200 ml bílého vína. |
2 | Kaštany oloupeme, jemně posekáme a asi 3 minuty pražíme na pánvi bez tuku. Necháme vychladnout. Smícháme se žloutkem. |
3 | Vyjmeme filety z marinády a osušíme. Osolíme a opepříme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 200 °C. |
4 | Rybí plátky potřeme kaštanovou směsí, srolujeme a sepneme párátky. |
5 | Porce naskládáme do pekáče. Mascarpone smícháme se zbytkem bílého vína a nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem. |
6 | Rozdělíme mascarpone na jednotlivé porce a zapékáme v troubě na prostředním roštu zhruba 20 minut. Zdobíme lístky šalvěje. |