Recept

Hroznový koláč s ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31437

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Cukr moučkový
500 g Hroznové víno
230 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 507kJ
13% Sacharidy 46 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 22 mg
11% Bílkoviny 6 g

Hroznový koláč s ořechy postup přípravy receptu:

1

Mouku, máslo, 100 g moučkového cukru a žloutky vymícháme a necháme asi 1 hodinu odpočinout.

2

Potom těsto na pracovní ploše rozválíme na plát a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme omytým a osušeným hroznovým vínem a mletými ořechy. Mírně pocukrujeme.

3

Z bílků a 150 g moučkového cukru ušleháme pevný sníh, potřeme jím povrch koláče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

4

Po vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept