Mušle plněné lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle plněné lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31441 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
30 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kapary |
700 g | Losos - filety |
300 g | Mušle velké bezvaječné |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pesto |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
5 polévková lžíce | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 760,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Losos - filety, Šalotka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mušle velké bezvaječné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle plněné lososem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. |
2 | Filety nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky. |
3 | Šalotku oloupeme a nakrájíme. |
4 | Rozehřejeme olej a kousky ryby v něm orestujeme. Přidáme řapíkatý celer, šalotku a kapary, dochutíme solí a pepřem. Přimícháme pesto. |
5 | Podlijeme rybím vývarem a necháme táhnout další 4 minuty. |
6 | Mušle slijeme a naplníme rybí nádivkou. Upravíme na talíře a podáváme. |