Garnáti na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31444 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
800 g | Garnát obecný |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 436,0mg |
Draslík | 578,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti na grilu postup přípravy receptu:
1 | Smícháme s citronovou šťávou, posekanou cibulku, drcený česnek a osolíme a opepříme. |
2 | Petržel opereme, osušíme, jemně posekáme a přimícháme. Garnáty naložíme do marinády. Všechno necháme přibližně 20 minut proležet. |
3 | Olej rozpálíme, bylinkové máslo a garnáty s marinádou v něm opečeme. |
4 | Garnáty vyjmeme asi po 5 minutách, naskládáme do plochého pekáče, obložíme plátky citronu a všechno přibližně 5 minut grilujeme. |