Jednoduchý recept

Polévka ravioli alla parmigiana

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31445

Ingredience

1 ks Bobkový list
15 g Celer bulvový
100 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
15 g Fenykl obecný
25 g Mouka pšeničná hladká
450 g Mouka z prosa
25 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Ocet vinný
75 ml Olej olivový
1 kávová lžička Protlak rajčatový
15 g Pórek
25 g Slanina vepřová
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno madeira
2,8 l Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 670kJ
28% Sacharidy 101 g
53% Tuky 39 g
45% Sodík 908 mg
56% Bílkoviny 32 g

Polévka ravioli alla parmigiana postup přípravy receptu:

1

Připravíme si základní těsto – k prosné mouce přidáme špetku soli, uděláme kopeček s prohlubní uprostřed a přidáme 1 vejce a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme a zpracováváme 10 minut, aby bylo těsto dobře prohnětené. Necháme 25 minut odležet a poté válečkem rozválíme dotenka.

2

Připravíme si španělskou omáčku – rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme pšeničnou mouku a za neustálého míchání uděláme jíšku. Přidáme rajčatový protlak a vmícháme horký telecí vývar (1/4 l), vinný ocet a madeiru. Povaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu, mrkev, celer, cibuli, pórek, tymián, fenykl a bobkový list a vše smažíme, dokud nebude zelenina měkká. Zeleninu vyndáme a necháme okapat. Přidáme zeleninu do omáčky a necháme dusit, až se asi třetina tekutiny odpaří.

3

Z těsta rozválíme dvě placky a necháme odpočívat pod navlhčenou utěrkou.

4

Připravíme si náplň – do mísy dáme 3/4 nastrouhaného parmezánu, chlebové kůrky, španělskou omáčku, vajíčka a muškátový oříšek a vše promícháme. Na jednu placku těsta pokládáme po lžíci náplně. Přikryjeme druhou plackou těsta, pak obě spojené placky rozkrájíme na čtverce, přeložíme a na okraji zmáčkneme.

5

Ve velkém hrnci přivedeme k varu telecí vývar. Přidáme do hrnce ravioli a 15 minut vaříme.

6

Přemístíme polévku a ravioli do ohřátých misek, posypeme parmezánem a podáváme.

Poznámka

Z chleba použijeme kůrky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept