Segedínský guláš na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský guláš na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová plec |
200 ml | Víno bílé |
600 ml | Voda pitná |
300 ml | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 228,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Segedínský guláš na víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme. |
Poznámka
Ke guláši podáváme houskový knedlík.
Byla jsem zvědavá, jak chutná segedínský guláš, do kterého se přidá víno. Vařím s vínem občas a docela ráda, hlavně od té doby, co jsem se naučila víno používat správně. Takže jsem ho nalila na osmahnuté maso s cibulovo paprikovým základem a nechala prudce odpařit, čímž víno předá pokrmu svou skvělou chuť. Pak jsem teprve dala vývar a dál postupovala podle receptu. Takto uvařený segedín má příjemně jiný chuťový rozměr, recept si určitě zaslouží palec nahoru