Úhoř ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř ve vývaru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
600 g | Cibule |
3 g | Hřebíček |
10 g | Jíška instantní |
5 g | Kardamom |
5 g | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
1200 g | Úhoř říční |
250 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar rybí |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 492,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Kardamom, Nové koření celé, Ocet vinný, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Pepř černý mletý, Úhoř říční, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu do očistíme, opereme a nadrobno nakrájíme. Rybí vývar s bílým vínem dáme vařit, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, zeleninu a koření. Osolíme a přidáme ocet a tymián. |
2 | Úhoře očistíme, vyfiletujeme a přidáme do hrnce. Společně necháme táhnout přibližně 10 minut. |
3 | Nakonec všechno dochutíme mletým kardamomem a hřebíčkem. |
4 | Pokrm zahustíme jíškou. |