Zelenina se sýrem a taratoriovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina se sýrem a taratoriovým přelivem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 31449 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
5 špetka | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Fenykl čerstvý |
6 ks | Mrkev kořen |
85 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Paprika červená |
255 g | Špenát listový čerstvý |
3 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
125 ml | Zálivka salátová bylinková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 801,5mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Celer řapíkatý, Česnek, Fenykl čerstvý, Ořechy vlašské, Paprika červená, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mrkev kořen, Šťáva citrónová, Vývar drůbeží, Zálivka salátová bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina se sýrem a taratoriovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Na mísu dáme omytou a očištěnou zeleninu, jako jsou listy mladého špenátu, které natrháme na menší kusy, spolu s čekankou, fenyklem řapíky celeru, na proužky nakrojíme mrkev a papriku. Vše zakápneme salátovou zálivkou. |
2 | Taratoriový přeliv získáme tak, že necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu z něj vyždímáme. V mixéru rozemeleme tento chléb s rozetřeným česnekem, vyloupanými vlašskými ořechy a solí, po kapkách vstříkneme trochu kuřecího vývaru s citrónovou šťávou, dokud přeliv není dostatečně hladký a hustý. |
3 | Sos nalijeme do mističek, kde si můžeme kousky zeleniny namáčet. |